Începuturi …

20. Ianuarie 2019, Foto & Text – original by Diana


Era târziu în noapte, mi-am pus capul pe pernă și am stins lumina veiozei pregătindu-mă să adorm. Câteva momente mai târziu scriam frenetic în carnețelul meu, fiind lovită de un val de inspirație bruscă!

Despre mine, pot spune că sunt o ființa diurnă. Sunt activă in timpul zilei, atunci și ma simt plină de energie. In schimb noaptea este pentru mine momentul ȋn care toate lucrurile ȋși regasesc linistea și cand somnul mă poartă pe aripile viselor. Dar tot noaptea este și momentul ȋn care mă copleșește inspirația. De multe ori ȋnsă, de fapt aproape tot timpul, am ignorat momentele de inspirație și le-am lăsat să dispară. 
Inspirația este un fenomen foarte volatil, trebuie să ȋnregistrezi momentul rapid altfel, în caz contrar, se evaporă în neant și l-ai pierdut, poate definitiv!

Dar in acel moment din noapte am simțit ca trebuie, ca vreau sa fac lucrurile diferit, astfel am acționat ȋn consecință imortalizând pe hartie ceea ce mi s-a arătat în acel moment.

Noapte și inspirație
O mulțime de procese creative se petrec în timpul nopții. De ce este așa? Creativitatea și inspirația împreună cu noaptea aparțin principiului feminin al universului (Yin), cum ar fi: sarcina negativă, întunericul, răcoarea, partea dreaptă a creierului, luna, apa, liniștea, regenerarea, odihna, somnul, visul, intuiția, fantezia și multe altele. De fapt, jumătate din univers aparține principiului feminin, uimitor nu-i așa?
(Despre acest subiect voi scrie detaliat într-o postare separata).

Dar ce m-a determinat sa aduc chiar acum acest blog la viață? Ei bine, mereu am vrut să scriu, și chiar am făcut-o, dar timid și rezervat, păstrând totul pentru mine, neîndrăznind să merg mai departe. În noiembrie anul trecut, am simțit că trebuie să schimb ceva in viața mea. Mi-a luat șase săptămâni de introspecție, meditație și exerciții fizice. În ajunul noului an, mi-a devenit clar că, fără a implica capacitățile mele creative, nimic din ceea ce fac; activitatea mea, job-ul sau orice altceva, nu mă va satisface vreodată. În acest sens, în mintea mea a apărut gândul de a crea un blog, ca o platformă pentru comunicare și publicare, ca prim pas, ca o provocare si motivație pentru procesul de creație.
Neștiind nimic despre blogging, iata trei săptămâni mai târziu public trilingv primul meu articol, “Începuturi”!

Știi, acum mi se pare hilar, dar când m-am gândit prima dată cum să ȋncep aceasta postare, m-am gândit că ar fi mai atrăgător pentru tine, cititorul meu, dacă voi începe asa: “acest blog nu este despre mine, ci despre voi, cititorii și prietenii mei … “. Dar ce mare păcăleala ar fi fost! Și in primul rând pentru mine, pentru că, de fapt, acest blog este doar despre mine! Eu vorbesc aici despre gândurile, ideile si experiențele mele personale și felul în care eu văd viața in general!
Da, se poate ca ceea ce vei citi aici sa fie o sursă de inspirație si pentru tine, să te ajute in anumite situații sau simplu să fie un moment de relaxare. Și chiar m-ar bucura să fie așa! Dar acesta ar fi doar un efect colateral al acestui blog. De asemenea, poate că iți va placea ceea ce citești aici, sau poate că nu.
Orgoliul celui care scrie este cu siguranță satisfacut atunci când este apreciat de cititori, totuși eu aici nu o fac pentru apreciere. Doar citește, dacă iti place vei reveni, daca nu … oferta pe internet este atat de mare si variată, incat sunt sigură ca veti găsi ceva pe gustul tău!

Până nu demult am trăit în spatele unor ziduri groase, ziduri pe care le-am construit cu grijă în jurul meu în decursul multor ani. M-am protejat de oamenii și lucrurile care am crezut că mi-ar putea face rău, stând întotdeauna deoparte, fără să fiu suficient de curajosa să mă fac auzita, preferând confortul și siguranța delimitarii.
Acum consider ca este timpul să ies din cochilia mea protectoare, să mă eliberez de contrângeri și să împărtășesc comoara mea de cunoștințe, experiență, gânduri și idei. Acesta este primul pas!

Am decis deci ca de acum înainte să acționez cu totul altfel decât am obișnuit, știu că nu va fi ușor, dar mă voi bucura cu siguranță de reușita! E o provocare căreia ii răspund entuziasm!

În fața o lungă călătorie și voi fi de-a dreptul încântată să-mi fiți companie! 

 Creativitatea înflorește doar atunci când ni se permite să ne exprimăm cu BUCURIE unicitatea, CREÂND nu din competiție ci doar din ȋncantare.

Gordana Biernat

Și totuși, nu am dezvăluit despre ce scriam atât de frenetic în acea noapte. Multe idei despre care voi scrie și le voi dezbate in postările viitoare, primul subiect pe care l-am ales: “Privind în interior sau cine sunt eu?” ȋl voi publica săptămâna viitoare.

Îți doresc să te bucuri din plin de viața!


2 Comments

  1. Felicitari, draga mea prietenă! Mult succes cu acest vlog si multă inspiratie si creativitate! Chiar daca ai scris despre tine, ai scris despre toti cei care se regăsesc in postarea ta. Eu am facut-o! Keep going! ♡♡♡♡♡♡♡

    • Draga mea, iti multumesc! Tu stii ca si eu sunt alaturi cu inima si sufletul si mintea alaturi de tine pe drumul pe care ai pornit! Si iti doresc mult succes! Nu stiu daca drumurile noastre se unesc pe undeva sau nu, dar stiu ca amandoua vom reusi in ceea ce ne-am propus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.