Al Treilea Principiu Hermetic


Principiul Vibratiei – “Nimic nu se afla in repaus; totul se mișcă; totul vibrează.”

Acest principiu enunta că diferitele manifestări ale materiei, energiei, minții și chiar ale spiritului, rezultă în mare măsură din diferitele moduri de vibtatie ale particulelor. De la TOT, care este spiritul pur, până la forma cea mai grea a materiei, totul este vibrație – iar cu cât vibrația (frecventa de vibratie) este mai inalta, cu atât materia este mai subtila. Vibrația spiritului este la o rată infinită de intensitate și rapiditate, astfel încât este în aparent repaus – la fel cum un obiect care se roteste, de la o anumita viteza de rotatie pare a sta pe loc sau chiar dispare din perceptia umana.

 Pe de cealalta parte există formele grosiere de materie au vibrația atât de putin intensa încât par a fi inerte. Între aceste doua extreme, există o multitudine de forme, viteze, frecvente ale miscarii. De la scara particulelor elementare si pana la cea a intregului univers, totul se află în mișcare vibratorie. Acest lucru este valabil pentru toate planurile existentei; material, energetic, mental.

Cu toate ca acest Principiu hermetic a fost enunțat în urmă cu mii de ani, de către Maeștrii Egiptului Antic, stiinta de azi nu face decat sa releve, inca o data, adevarul acestui principiu. 

Fizicienii si astrofizicienii nu au cazut intru totul de acord in ceea ce priveste natura universului nostru. Cu toate acestea exista o teorie “Teoria corzilor” care ofera o posibila explicatie universului nostru. Aceasta enunta faptul ca universul nostru, prin particulele sale constituente (elementare) cuarci, electroni, fotoni, bosoni, etc. este generat in cele patru dimensiuni vizibile (trei spatiale si una temporala) si sapte dimensiuni spatiale suplimentare infinitezimale de catre vibratia unor corzilor la diferite frecvente. De exemplu, o coarda care vibreaza cu o frecventa foarte mare genereaza particule cu energie mare, cele vibrand la o frecventa mai joasa generand particule cu energie mai scazuta. De asemenea si forma dimensiunilor in care vibreaza aceste corzi isi pun amprenta pe caracteristica particulei generate.

Chiar si manifestările mentale; gândire, emoție, rațiune sau dorință, sau orice alta stare, sunt generate de vibrații si la randul lor genereaza vibrații. Fiecare gând, emoție sau stare mentală are rata și modul de vibrație corespunzător. Și printr-un efort al voinței persoanei asupra sa sau a altor persoane, aceste stări mentale pot fi controlate si reproduse, la fel cum un ton muzical poate fi reprodus provocând un instrument să vibreze într-un anumit ritm. 

Si in opinia mea tot ceea ce exista este caracterizat de un anumit tip de miscare, la diferite scale de marime. Doar ceea ce nu exista poate de caracterizat de nemiscare. Nimicul.

De la miscarea galaxiilor, sorilor, planetelor, a fiintelor vii, a celulelor si pana la miscarea atomilor si electronilor, tot universul se afla in miscare. Miscarea inseamna viata, repaosul moarte. Putem concluziona astfel ca universul nostru e viu.


26. Decembrie 2019 – text original by Diana